Welkom op de website van De Akkerwal.

C.B.S. De Akkerwal is een christelijke basisschool in de buurtschap Rectum-Ypelo. De school ligt landelijk, in een prachtig stukje natuur. De Akkerwal is een buurtschool met 4 combinatiegroepen. Naast kinderen uit de buurt bezoeken kinderen uit omliggende plaatsen de school.

Waar klein groot wordt!
De school heeft als slogan “Waar klein groot wordt!”. We zien kinderen op deze school echt (op)bloeien en (op)groeien, op een bijzondere manier. Er zijn kinderen die onze school bezoeken die ergens anders vastlopen en op onze school weer gaan stralen. Vaak komt dit door de kleinschaligheid, rust en aandacht. Het mooie is dat er bij alle kinderen naar hun onderwijsbehoefte wordt gekeken. Ben je (meer)begaafd, dan wordt het aanbod daar op afgestemd, heb je een specifieke zorgbehoefte? Dan kijken we samen met kind en ouders aan welke doelen we gaan werken.

Rust, regelmaat, ruimte en relatie
Vier woorden die kernwaarden zijn voor onze school. Wij ervaren dat de natuurlijke rust van de omgeving, de regelmaat in het werk en de ruimte in en om de school bevorderlijk werken voor het welzijn van de kinderen. In een goede relatie met ouders en kind kunnen we zo werken aan steeds een nieuwe stap in de ontwikkeling van een kind.

’s Morgens is er aandacht voor de hoofdvakken (lezen, taal, spelling, rekenen) en ’s middags wordt er thematisch gewerkt.

Als christelijke basisschool willen we de kinderen vertrouwd maken met het Bijbelse evangelie van Jezus Christus. We proberen als team op een positieve manier inhoud te geven aan onze identiteit.

Wij zijn trots op onze school!! Nieuwsgierig geworden? Bel rustig voor een afspraak en een rondleiding.

Met vr. gr.
Annelotte Bossink, directeur