Op de Akkerwal speelt ICT een belangrijke rol. Zo is elk lokaal voorzien van een touchscreen. Deze borden worden voor allerlei lesactiviteiten ingezet. Ook beschikken we over computers, laptops, chromebooks en iPads voor onze leerlingen.

Elke morgen wordt het rekenwerk vanaf groep 5 digitaal verwerkt. Na de instructie van de leerkracht gaan de leerlingen de opdrachten maken op hun iPad of Chromebook. Het grote voordeel hiervan is dat de leerkracht direct inzicht heeft welke leerlingen moeite hebben met bepaalde opdrachten en hierin direct bij kan sturen. Daarnaast kunnen leerlingen werken aan de leerdoelen die ze nog lastig vinden. Het computersysteem houdt dit per leerling bij.

Ook oefenen leerlingen met Junior Einstein. Deze programma’s zijn adaptief en passen zich aan aan het niveau van de leerling. Op de iPads staan diverse apps die dagelijks worden gebruikt. Op de weektaak staan voor elke leerling een aantal online oefeningen. Ook krijgen de kinderen huiswerk mee dat thuis op de computer/iPad gemaakt moet worden.